3 de novembre del 2015

Reconeguem les violències sexuals. Jornada de reflexió i debat. Institut Català de les Dones

Reconeguem les violències sexuals

En el marc del Dia Internacional contra la Violència Masclista, l’Insitut Català de les Dones organitza, el proper dilluns 23 de novembre, la Jornada de reflexió i debat: Reconeguem les violències sexuals que tindrà lloc a la Casa del Mar de Barcelona, al carrer Albareda 1-13 de Barcelona, de 9.30h a 14:30h.
La jornada està dirigida a tot els equips professionals que intervenen directament en l’abordatge de la violència masclista, al personal estratègic de les administracions públiques que treballen en qualsevol dels àmbits d’intervenció implicats en la lluita contra la violència masclista, així com futurs professionals que puguin estar en contacte amb les violències sexuals (estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior relacionats).
Els objectius de la jornada són:
  • Pensar sobre el significat de les violències sexuals en el context actual.
  • Reflexionar a propòsit dels aspectes comuns de les diferents manifestacions de les violències sexuals.
  • Reflexionar sobre les oportunitats que la revisió del model ens permet per afrontar l’abordatge de les violències sexuals.
  • Reflexionar a l’envolt de les dificultats d’abordatge, tenint en compte la diversitat de les dones, adolescents i nenes i els diferents eixos de la intervenció (prevenció, detecció, atenció i recuperació). Presentar una bona pràctica molt recent sobre les violències.